Регионални одбор Београд

milorad-đošić-vojni-pilot-Због финансијско-материјалне ситуације и недостатка канцеларијског простора, ингеренције овог одбора су пребачене на Главни одбор у Бачкој Паланци.

Контакт: 021/6043140, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Овлаштено лице за заступање и представљање Удружења на територији Града Београда је потпредседник Главног одбора, пензионисани пуковник-пилот Милорад Ђошић,

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , tel. 063/771 6708.

Координатор за Општину Чукарица је Ненад Симоновић, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , моб. 063/233810.

Годишњица ослобођења Београда у II Светском рату

Godisnjica-oslobodjenja-Beograda-u-Drugom-svetskom-ratu-6Београд, 20.10.2016- Данас се обележавају 72 године од ослобођења Београда од фашизма у Другом светском рату. Годишњица je обележена меморијалним дефилеом, полагањем венаца, откривањем плоче са именима улица у Београду и свечаном академијом у Народном позоришту. У обележавању ослобођења, учествовала је и делегација „Патриотског фронта".

Истина о рату за Републику Српску

Београд, 02.09.2016- Удружење за одбрану ћирилице "Добрица Ерић" наставља борбу за приказ истине о бурним дешавањима у ратовима '90. година прошлог века. Овога пута кроз дводневно представљање, под симболичним називом: „Српско Сарајево- Голгота и Васкрс"приказаће се шта се дешавало у Источном Сарајеву. srpsko

“Бесмртни пук” у Србији

бесмртнипук1Београд, 09.05.2016- Данас, 9. маја ове године биће прослављена 71. годишњица победе над фашизмом у II Светском рату или како то братски руски народ назива- Великом Отаџбинском Рату. У свим градовима и селима Руске Федерације и многим другим земљама биће уприличене разне манифестације посвећене овом значајном датуму. Они у Европи и свету, који овај датум не сматрају важним, говоре о себи и односу према фашизму, нацизму и идеологији зла. Србија, једина земља са два антифашистичка покрета може само да се поноси. По први пут и Београд ће имати свој „Бесмртни пук - Бессмертный полк“.

Годишњица нацистичког напада на КЈ

бомбБг06.04.2016.- Комеморативним скуповима, полагањем венаца и академијама, данас ће бити обележена 75. годишњица почетка Другог светског рата и бомбардовања Београда и других градова у Србији. Представници Владе Србије, удружења грађана и потомци страдалих положиће венце на Новом гробљу, а код споменика страдалим пилотима у Априлском рату, на Земунском кеју, венце ће положити представници Војске Србије.

Обележена годишњица агресије на Равне котаре

parastos maslenica mala medium250 0Београд, 22.01.2016- Парастосом за погинуле,обележено је 23 године од aгресије хрвaтских оружaних снaгa у јужним деловимa Републике Српске Крaјине и тзв. оперaције "Мaсленицa", што је резултирaло убиством 348 Србa, укључујући 35 женa и троје деце млaђе од 12 годинa. Нaкон aгресије хрвaтске војске на подручје, које је Резолуцијом СБ УН имало стaтус зaштићене УН-зоне, још 165 људи изгубило је живот, док се осaм особa још увек води нестaлим.

Изложба "Београд 1915" на Савском шеталишту

zagledan-u-neboБеоград,23.12.2015- Поводом обележавања стогодишњице од страдања Београда, на Савском шеталишту на Калемегдану, данас је отворена изложба "Београд 1915". На 39 паноа биће представљени различити аспекти живота у окупираном Београду 1915. године, савезничке медицинске мисије, браниоци града..Нова сазнања, као и велики број фотографија из различитих фондова омогућавају и ново читање ових догађаја и тадашњег живота у престоници. Одбор “Патриотског фронта” из Београда подржао је ову манифестацију.

Београдско представљање књиге-”У паклу милосрдног анђела”

knjiga 039Београд,13.12.2015- У договору са домаћином, “Српским удружењем Ћирилица”, у уторак 15.12.2015. биће уприличено представљање књиге у издању београдског “Биндера” и УРВСЗ ”Патриотски фронт”. Књига симболичног назива “У ПАКЛУ МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА” аутора Зорана Вранешевића, представља, како је описао сам рецезент мр. Драгољуб П. Антић: “Кондензовани приказ широког спектра коришћеног, нехуманог, експерименталног или забрањеног оружја”, током 78 дана агресије НАТО 1999. године на СРЈ.

Именован координатор за Општину Чукарица

koordinator CukaricaБеоград,20.10.2015- На основу плана активности и указане потребе, Главни одбор удружења је донео одлуку, да се на територију Града Београда именују координатори, који би након стечених услова формирали подручне, односно Општинске одборе.

Решењем бр. I-147/10-15 именован је први такав координатор- Ненад Симоновић, за територију Општине Чукарица, учесник рата 1990-1999, менаџер, активиста неколико хуманитарних и нашег удружења.

Отворено писмо начелнику Генералштаба ВС

ђошићБеоград, 28.03.2015.- У име части, истине, величине војничког позива, а у духу најбољих намера, отвореним писмом НГШ ВС обратио се некадашњи ратни командант 712. ПОХЕ пенз. пуковник- пилот Милорад Ђошић, представник "Патриотског фронта" за Град Београд.

Ко разара српску културу?

20150124-okruglisto-korazarasrpskukulturu-01Београд,25.01.2015.- У организацији „Српског удружења Ћирилица“ дана 24. јануара ,са почетком у 12.00 часова у просторијама удружења „Милутин Миланковић“, уприличен је округли сто на тему: "Ко разара српску културу?". Скупу су присуствовала еминентна имена српске историјске и културне сцене, а позиву се одазвала и делегација Главног одбора „Патриотског фронта“.