Активности Главног одбора и Скупштине

SDC14424Бачка Паланка, 17.05.2017- Састанком чланова руководства Главног одбора и Генералне скупштине “Патриотског фронта” размотрена је тренутна ситуација, као и реализација плана активности у првом кварталу ове године. Због пресељења у нови, мањи канцеларијски простор, одлучено је да се на овај начин, неформално анализира рад, као и изврше припреме за одржавање седница, једног и другог органа.

План рада у првом тромесечју је остварен у целости, а у априлу месецу и до данашњег дана рађено је на изради пројектне документације, којом се конкурисало код надлежних институција. Такође, започете су припреме за одржавање ВИИИ Међународног омладинског кампа, као и одржано неколико сатанака координационог тела са представницима домаћина, Општине Апатин. Чланови руководства и представници подручних одбора су активно учествовали у обележавању значајних датума, на комеморацијама и др. манифестацијама од важности за Удружење и баштињење традиције, културе и пијетета према жртвама.

Посебан осврт је усмерен према документу Покрајинске владе, од којега се очекује значајно и конкретно побољшање свих категорија ратних ветерана и породица погинулих бораца. Наиме, председник Главног одбора је и консултован од стране Покрајинске владе, као покретач ове иницијативе у својству посланика у Скупштини АПВ, а будући текст одлуке ће се односити на све локалне самоуправе у АП Војводини. Након завршетка коначне верзије “Препоруке”, сви подручни одбори ће добити упутство за даље деловање и контакт у својим локалним самоуправама, као и остали, у другим деловима Србије, јер на овом примеру се треба деловати и остварити део права на читавој територији Републике.

Ова 2017. година је уједно и посебан јубилеј за Удружење- 10 година од оснивања и почетка рада. Разматрани су предлози о начину обележавања, као и локацији о чему ће коначну одлуку донети Главни одбор на једној од наредних седница. Уочен је увек присутан, али неизоставан отежавајући елемент у реализацији плана активности. Први- недостатак финансијских средстава, јер “ПФ” не инсистира на прикупљању чланарине, већ искључиво своје активности финансира кроз пројектне активности, а други- недовољна заинтересованост чланства и дела руководства за рад, који је волонтерски.

Одлучено је да се у наредном периоду региструје још неколико подручних одбора у АПР, како би се ефикасније могло деловати, као и да се настави и интензивира сарадња са сродним организацијама у земљи и РС.

Овакве консултације ће се редовно одржавати у наредном периоду, а конкретне одлуке доносити на седницама Главног одбора и генералне скупштине.

309311
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
344
320
1352
305272
3321
7616
309311
Ваш IP: 34.204.202.44
У Србији је 09.04.2020 19:37
Счетчик joomla