Главни одбор Бачка Паланка

Главни одбор је извршни орган Генералне скупштине и као руководеће тело координира , усмерава и одлучује о најбитнијим питањима и активностима свих подручних јединица Удружења.На челу се налази председник Главног одбора са четири потпредседника. Мандат овог органа траје у складу са Статутом 4 године, а актуелни сазив је на дужности од октобра 2015. године.

Контакт: тел/факс 021/6043140, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ И НОВА 2017.

СВИМ ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА, ПРИЈАТЕЉИМА И САРАДНИЦИМА, ПОСЕТИОЦИМА САЈТА www.patriotskifront.rs, КАО И ОСТАЛИМ ГРАЂАНИМА, ЖЕЛИМО СРЕЋНУ И УСПЕШНУ НОВУ 2017. ГОДИНУ!

Састанак одбора

бачка паланкаБачка Паланка, 03.12.2016- Састанком предствника Главног одбора, Генералне скупштине и ОО „Патриотског фронта" Бачка Паланка, започеле су консултације око израде годишњег плана активности удружења у 2017. години. Резимирани су овогодишњи резултати, остварени и неостварени делови текућег плана, реална очекивања и сходно томе, адекватан план рада.

Обележен дан присајидињења

danprisajidenjanja1Нови Сад, 25.11.2016- На данашњи дан пре 98 година, Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање донела је одлуку о присаједињењу ослобођених крајева Краљевини Србији. Дaн раније, исту одлуку је донела Скупштина Срема у Руми.

Обележена 21. годишњица погрома

olujapomennsНови Сад, 05.08.2016- Присуством парастосу за страдале и полагањем венаца на спомен обележје „Жар тица" испред „СПЕНС-а", „Патриотски фронт", као и друге ветеранске организације, сродна удружења и грађани, обележили су годишњицу прогона и страдања српског народа из бивше РСК. http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=261677

Пројектне активности

Registratori-300x300Бачка Паланка, 21.02.2016- Почетком календарске године, зависно од планова и могућности локалних самоуправа, АПВ и републичких министарстава, расписују се конкурси за суфинансирање активности организација и удружења. „Патриотски фронт" је са својим пројектним тимом у оквиру Главног одбора, израдио и у складу са правилником наведених институција, послао на наведене адресе 4 пројекта.

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ!

ЧЕСТИТКА2016Чланству, породицама, пријатељима, као и посетиоцима сајта, Главни одбор честита предстојеће празнике, са искреном жељом, да 2016. година буде боља од претходне, донесе мир, срећу, радост и достојан живот! Верницима СПЦ, РПЦ и свима, који славе божићне празнике по јулијанском календару честитамо највећи празник: МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Св. Архангел Михаило- крсна Слава “ПФ”

arhangel mihailo21.11.2015- Данас, Главни одбор “Патриотског фронта” и представници подручних одбора, обележавају своју крсну Славу – Сабор Светог Архангела Михаила- Аранђеловдан. Домаћин овогодишње организације је Месни одбор “ПФ” Силбаш, а Слава се обележава уз присуство свештенства СПЦ, гостију, чланова и пријатеља. Аранђеловдан ће бити слављен и у другим одборима на скроман и достојанствен начин.

XXI седница Генералне скупштине удружења

lastscan1Бачка Паланка, 04.10.2015- Сазивом делегата одржана је 21. редовна седница Генералне скупштине удружења. Кључна тачка дневног реда је било констатовање престанка мандата овога тела и именовање новога, а разлог је престанак четворогодишњег мандата у складу са Статутом. Наиме, постојећи сазив је оформљен 2011. године, као и органи скупштине (Главни и Надзорни одбор). Гласањем делегата усвојене су три предложене тачке дневног реда, а затим је председник ГС отворио седницу читањем одредаба Статута. У првој тачки размотрене су активности сваког члана понаособ, а након расправе гласањем присутних, део делегата је добио још један четворогишњи мандат, а за три члана су предложене и усвојене мере престанка.

Наставак судских процеса

sudaleksicБачка Паланка, 09.09.2015- Договором са адвокатском канцеларијом „Алексић" из Ниша, посредством Савеза ратних ветерана Србије, настављени су процеси доказивања права ратних ветерана (резервиста из 1999.) на неисплаћене ратне дневнице. Овај процес се наставља пред домаћим правосуђем, након окончања у марту 2014. у Стразбуру, са намером да се докаже дискриминација у исплати. Према речима адвоката Срђана Алексића у тужбама се тренутно, не захтева никакав новац, већ само да суд "констатује" да су учесници рата били дискриминисани исплатом дневница.

Анализа рада

заставапфБачка Паланка, 26.08.2015- Састанком Организационог тима Главног одбора за рад са младима, анализиране су досадашње активности, приоритетно везане за организацију и одржавање летњих омладинских кампова. У детаљној анализи размотрени су сви ефекти, позитивни и негативни, а генерални закључак је да су се и у овој години, зацртане планске активности у највећој мери, спровеле.

Страна 1 од 4