Трибине у Пожаревцу и Крагујевцу

okupirana zemlja8Пожаревац, 25.04.2014.- Гостовањем генерала Милоша Ђошана на ТВ САТ 28. априла, а затим одржавањем трибине у склопу подсећања на трагичне догађаје из периода НАТО агресије 1999. и промоције његове последње књиге „Окупирана земља“ наставља се идеја „Патриотског фронта“ и аутора, да се тема одбране земље 1999. од НАТО агресије, као и последице исте приближи што већем броју чланова и других заинтересованих.

Пожаревљани ће имати прилику да 28.04. са почетком у 18.30 часова у малој сали Центра за културу присуствују трибини, на којој ће поред ген. Ђошана гостовати и пенз. пуковник Золтан Дани. Организацију је преузео Регионални одбор „Патриотског фронта“ за источну Србију.

Дан касније, у Крагујевцу посредством Градског одбора „ПФ“ одржаће се промоција књиге у Дому самоуправљача (мала сала) са почетком у 18.00 часова.

Генерал Милош Ђошан је доказани патриота, члан „ПФ“, ратни херој који је у својој официрској каријери прошао трновит пут ратника. Обављао је дужности од командира вода, до инспектора за ракетне јединице ПВО у ГШ ВЈ, Начелника комисије за примену Војно-техничког споразума и Начелника Инспекције војне обавезе ВЈ.  Некадашњи командант 5. ракетног дивизиона ПВО у Батајници и вођа колоне у Словенију и Мостар, постављен је на дужност команданта 311. средњег самоходног ракетног пука ПВО у Приштини, а његов књижевни опус је највише везан за тај период, као и време НАТО агресије које је провео као командант ПВО на Космету.
Крајем 2005. године као један од сведока одбране бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, пред Хашким трибуналом сведочио је о догађајима у Ђаковици и околини и злочинима шиптарских терориста и НАТО агресора на Косову и Метохији.

Књига Окупирана земља генерала Милоша Ђошана представља наставак његових књига "Генералов Косметски пут" и "Од агресије до трибунала". Радња књиге следи догађаје непосредно пре и после НАТО агресије. Говори зашто је наша земља окупирана, на који начин, и указује на главне актере који су довели до тога стања. Улога невладиних организација, страних обавештајних служби и организације ОТПОР показана је на јасан и коректан начин.
Аутор указује на узрок, али и на последице окупације наше земље.
Књига је написана једноставним стилом, у виду романа, тако да је сваки читалац може разумети и поткрепљена је причама из свакодневног живота. Једниставна је и лако разумљива за све. Написана је на 492 странице на квалитетном папиру, са луксузном опремом, ћириличним писмом, са фотографијама у боји у Б5 формату.

generaldjosanПромоција ове, као и других књига генерала Ђошана наставиће се у другим одборима „Патриотског фронта“, симболично за све време обележавања годишњице трајања НАТО агресије 1999.

329289
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
57
178
1172
325532
761
8237
329289
Ваш IP: 18.232.186.117
У Србији је 05.07.2020 07:00
Счетчик joomla