Ликовна уметност

Удружење у свом чланству има врхунске ликовне уметнике чија су дела и изложбе обишла многе земље, а  неке од скулптура постављене су и на другим континентима. Радови сликара-аматера красе зидове дипломатских представништва и других уважених институција у земљи и иностранству."ПФ" је у последњих 6 година организовао низ едукативних радионица, ликовних колонија, изложби и хуманитарних аукција. Ипак,ова je страница првенствено намењена оним другима, талентованим, а још недовољно афирмисаним уметницима- аматерима. Њиховом промоцијом, рада и дела допринећемо афирмацији како самих аутора, тако и ликовне уметности, ресоцијализацији ветерана и њихових породица.

Изложба слика "Имагинарни свет Љупке Ерг"

зрнологоНови Сад,У петак 29. јануара у 20 часова, у Клубу и галерији Зрно биће представљена изложба слика под називом "Имагинарни свет Љупке Ерг", истоимене академске уметнице и сликарке. Програм ће водити историчар уметности Марта Дармати.

Слике и колажи

234Београд, 3.04.2015. - Данас, са почетком у 19 сати у Галерији  Факултета ликовних уметности , Кнез Михајлова 53, биће уприличена докторска изложба Мирјане Ђошић.  У свом уметничком докторском раду „Феномен рефлексије као метод сопственог уметничког истраживања“, уметница Мирјана Ђошић уводи нас у свој свет огледала и кроз своја дела пушта нас да у тај свет завиримо.

Саборовање на Брегу тителском

vajarinikola1Тител,08.10.2014.- У организацији Уметничког братства "Душа паорска", СО Тител и предузећа"Војводинашуме" на Брегу тителском организована је вишедневна вајарска колонија, која је данас окончана. Никола Симијановић, оснивач "Душе паорске" и руководилац Савета "Патриотског фронта" за културу носилац је овог креативног пројекта. Своје радове у дрвету уметници су оставили поставци у Националном резервату Тителски брег.

Изложба Олгице Стефановић

GALERIJA20 TRAG BG2 mejlНови Сад, 04.10.2014- Још једна у низу занимљивих изложби слика наше пријатељице и сликарке Олгице Стефановић биће уприличена у термину од 04-18.октобра у Новом Саду. Свечано отварање је у суботу 4. октобра у 12 сати у Галерији “ТРАГ”.

Недељко Кнежевић

nedjoslika1Кнежевић Недељко из Бачке Паланке, сликањем и цртањем се бави низ деценија као хобијем. Основне технике су му графика у оловци и тушу, које је практично довео до савршенства. Такође ради уља на платну и цртеже пастелним бојама. Члан је удружења ликовних уметника „Петар Томић“. Учествовао је у раду многих ликовних колонија и излагао на колективним изложбама, од којих је најзначајнија у „Руском дому“ у Београду у децембру 2011.

Вања Кнежевић

vanjaknezevicКнежевић Вања из Бачке Паланке, више од 10 година бави се аматерски цртањем у техници графичке оловке, пастелних и дрвених боја. Како сам каже, његов стил је урбани и агресивни поп-арт. Имао је једну самосталну изложбу и низ колективних, такође са оцем Недељком излагао у „Руском дому“ у Београду. Учествовао је на хуманитарној изложби у Шведској „Save the children“, а један од његових радова ушао је у најужи избор логоа познате америчке компаније.

Јована Вранешевић

nanaМлада ликовна уметница Јована Вранешевић је своју инспирацију нашла у апстрактним мотивима митологије. Основна техника је графика, оловка и туш. Учесник је више изложби, а прву награду је освојила на ликовној колонији „Сабор 2012“у Бањи Јунаковић, у склопу кампа који „ПФ“ више година успешно реализује.Као аматер, поред ликовних секција у којима је стекла основна знања, планира да упише ликовну академију.

003450
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Сви
161
201
672
20
3450
3450
Ваш IP: 54.161.77.48
У Србији је 24.05.2017 13:49
Счетчик joomla