Трибина за чланство

nedjotrmladenovo2018Младеново, 27.01.2018- Данас је трибином у Младенову (општина Бачка Паланка) започело планом предвиђено информисање чланства, везано за рад Удружења, општу проблемтику ратних ветерана, као и ток започетих судских процеса.
Састанку је присуствовало преко 70 чланова, а трибину је водио председник Генералне скупштине „Патриотског фронта“ Неђо Антонић са локалним руководством одбора.
Разматране су основне теме из домена делатности удружења: неостварена права ратних ветерана, планови за побољшање стања, активности које Покрајинска влада на нивоу АПВ спроводи у истом циљу (Акциони план), као и актуелни судски процеси који се воде на територији читаве Републике за дискриминацију ратних ветерана из 1999. године.
Ова, последња тема је свакако побудила велику пажњу присутних, јер тужбе које је Удружење предало посредством адвокатске канцеларије из Крушевца (све су поднешене, односно предане надлежним судовима) су већ, делом добиле свој епилог. Наиме, Виши суд у Сомбору је донео стотињак позитивних пресуда (у корист ратних ветерана), а прва рочишта се очекују 2. фебруара у Вишем суду у Новом Саду, затим и у другим местима. Такође, очекује се доношење пресуда у корист тужиоца, односно ратних ветерана. Овим би први део процеса био окончан, односно доказана дискриминација по основу места пребивалишта, што је законски предуслов за активирање тужби за накнаду нематеријалне штете.
tribmladenovo2018Такође, на самој трибини је наглашена важност веће активности самог чланства, заједничко деловање и масовност, јер је то једини начин како би се бар део неостварених права и остварио. Недостатак волонтера значајно успорава планиране активности и њихову реализацију.
Важност доношења системског закона о правима ратних ветерана и чланова њихових породица је свакако приоритет, али нема назнака да ће у догледној будућности такав законски акт и бити донешен. 
Из истог разлога, „Патриотски фронт“је покренуо и акцију израде социјалних картона, који су и овом приликом подељени чланству, како би се што реалније сагледали кључни проблеми људи и њихових породица, а онда на основу релевантних података и деловало у истом правцу код надлежних институција.
На трибини су подељене и нове чланске карте Удружења (замена старих) и договорени су чешћи сусрети и састанци. Сличне трибине су планиране наредних дана и у другим местима како на територији општине Бачка Паланка, тако и у другим срединама и градовима.
298319
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
88
223
1833
294738
5952
8787
298319
Ваш IP: 3.229.118.253
У Србији је 29.02.2020 13:57
Счетчик joomla