ОО Бачка Паланка

Fotografija0871ОО "Бачка Паланка" је основан Одлуком Регионалног одбора за Бачку 04.02.2010.године. У свом саставу има 4 градске Месне организације у исто толико градских МЗ, МО "Силбаш"који покрива реон 4 насеља (Силбаш, Пивнице, Параге, Деспотово) , МО "Товаришево"и МО "Младеново". У плану за 2014. годину је оснивање још неколико подручних одбора на територију општине. Тренутно броји преко 2000 чланова и својим активностима је најјактивнији одбор у земљи. На челу Општинског одбора налази се председник Неђо Антонић. 

Седиште ОО "Бачка Паланка" је у Централи удружења у ул. Краља Петра I 9/1 у Бачкој Паланци, tel/fax 021/603 4 140, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Новогодишња хуманитарна акција

prikupljanje-pomociБачка Паланка, 03.01.2017- Почетак календарске године, активисти бачкопаланачког Општинског одбора „ПФ" искористили су за још једну хуманитарну акцију. Наиме, у периоду од 04-14.01. у просторијама удружења, прикупљаће се половна гардероба и обућа, која ће потом бити подељена социјално најугроженијима.

Анализа рада ОО и Главног одбора

radoobpalankaБачка Паланка,14.10.2016- Састанком представника ОО „Патриотског фронта" Бачка Паланка и Главног одбора, резимиране су активности удружења и сагледан план реализације, предвиђен за последње тромесечје календарске године.

Анализа реализацијe пројекта

пројекти1Бачка Паланка, 01.11.2015- Почетком новембра, започеће и анализа резултата пројекта „ИНТЕГРАЦИЈА РАТНИХ ВЕТЕРАНА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ“, коју је Општински одбор Бачка Паланка реализовао у току календарске године. Пројекат је одобрен од општинске Комисије за социо- хуманитарне делатности. Анализу ће извршити мешовити, стручни тим, Главног и Општинског одбора.

Трибина “Патриотског фронта” у Бачкој Паланци

tribinabp 017Бачка Паланка, 09.10.2015- Вечерас је у просторијама бившег Комитета у Бачкој Паланци, одржана трибина на тему положаја ратних ветерана у Србији, проблемима и начинима њиховог решавања. Чланство и сви други, који су се желели информисати, могли су то чути од председника Главног одбора удружења, као и председника Генералне скупштине “Патриотског фронта”, уједно председника Општинског одбора “ПФ”. Трибина је започела резимеом о тренутном стању, узрокованом годинама уназад нерешавањем ни једног, од кључних проблема борачке популације. Незавидан статус је такав због непостојања законског оквира (Србија је једина земља у окружењу која нема закон о ратним ветеранима), али и недостатка воље локалних владајућих структура, које у складу са Законом о локалној самоуправи могу, да у одређеним сегментима значајно помогну популацији од преко 4500 бивших бораца са територија Општине Бачка Паланка, као и другим саборцима у осталим срединама у Србији.

Активности МО "Силбаш"

2Ниш,18.09.2015- Захваљујући договору Главног одбора удружења и организатора „ III Фестивала руског дечијег филма“, поред осталих одбора, у акцију се укључио и МО „Силбаш“. Једна од најактивнијих општинских подружница повела је на једнодневну екскурзију у Ниш 60 младих из ОШ „Браћа Новаков“.

Књижевно вече

profmilisavljevic1Бачка Паланка,04.10.2014.- Синоћ је у Народној библиотеци "Вељко Петровић" одржано књижевно вече на тему стандардизације српског језика. Гости и предавачи су били проф.др Петар Милосављевић, др Момчило Суботић и Милорад Буха. Трибини је на позив организатора присуствовала и делегација ОО "Патриотског фронта" Бачка Паланка.

Акције хуманитарног карактера

krvdavaocikatБачка Паланка,27.08.2014.- Након завршетка летњег циклуса организације и реализације кампова за младе, активисти „Патриотског фронта“ наставили су са хуманитарним акцијама. ОО „ПФ“ Бачка Паланка је организовао акцију добровољног давања крви, као и прикупљања половне гардеробе за најугроженије.

Трибина: Болести зависности

tribina 003Бачка Паланка, 16.04.2014.- У организацији удружења за борбу против наркоманије „Нада“ и ОО „Патриотског фронта“ из Бачке Паланке у просторијама Народне библиотеке „Вељко Петровић“ одржана је трибина на тему савремених болести зависности. Гост-предавач је био клинички психолог из Београда проф. др Влајко Пановић, као и представници удружења „Светлост“ из Новог Сада.

Књижевно вече: „Српска ћирилица“

tribina 002Бачка Паланка, 11.04.2014.- Вечерас је у просторијама Народне библиотеке „Вељко Петровић“ одржана трибина и промоција књиге „Српска ћирилица- нека буде што бити не може“, аутора Петра Јаћимовића. Уз уводни део Владимира Спрема из удружења „Ћирилица“ указано је на важност очувања нашег писма, понајвише за идентификацију културе српског народа. Након трибине гости су били у посети Главном одбору „Патриотског фронта“.

Зимска гардероба

SDC10532Бачка Паланка,05.02.2014.- Хуманитарни пакети зимске одеће, на основу договора МО “Младеново” и ОО “ПФ” Бачка Паланка, данас су преузети из складишта Централе Удружења и ускоро ће бити подељени члановима у Младенову. Овај вид помоћи, у тренуцима када тешка економска криза погађа највећи број становника у земљи, представља симболичну, али и конкретну помоћ породицама ветерана.

Страна 1 од 2