Хуманитарне активности

Помоћ Србима на КиМ

-------- ---------06.05.2015- Акцијом „Србског сабрања Баштионик“, која се спроводи у средњим школама бањалучке регије, настављају се хуманитарне акције за помоћ српском народу Косова и Метохије. У прилогу је текст- плакат, са симболичним називом „Опстанак“, као и смернице за све људе добре воље. 

Хуманитарни концерт у Апатину

apatinkoncert2Апатин.29.05.2014.- Вечерашњим хуманитарним концертом у Дому омладине у организацији Немање Гузијана и женске певачке групе „Невен“, настављене су активности помоћи пострадалом становништву Србије у поплавама. Сав приход од концерта (новац од продатих улазница и добровољних прилога) биће уплаћен на жиро рачун намењен у те сврхе.

Кренула помоћ из Сомбора

humpomСомбор,26.05.2014- У складу са одлуком Главног одбора о формирању централног дистрибутивног складишта у Шапцу, за прикупљање хуманитарне помоћи из одбора „Фронта“, прве количине су данас кренуле из Градског одбора „ПФ“ Сомбор. Средства хигијене, опрема за бебе, флаширана вода и друга неопходна помоћ упућена је за Шабац, где ће се објединити са осталим количинама из других подружница и послати на поплавама најугроженија подручја.

Акција крушевачких ветерана

456Крушевац,- У организацији Градског одбора „Патриотског фронта“ Крушевац дана 20.05. (уторак) у заводу за трансфузију Опште болнице у Крушевцу у термину од 9-14.00 часова вршиће се добровољно давање крви. Одзив чланова овога, као и Општинских одбора је велики, а до сада се пријавило преко 40 даваоца.

Гардероба за социјално угрожене

SDC10560Сомбор,03.04.2014.- На основу плана распоседеле хуманитарне помоћи и договора Главног и Градског одбора „Патриотског фронта“ у Сомбору, данас је из централног складишта у Бачкој Паланци испоручена прва количина гардеробе намењена најугроженијем слоју чланства у Западнобачком округу.

Хуманитарна акција „Будимо људи“

Ратковић- ПобрђеБањалука, 05.01.2014.- Поводом православног Божића, Србско сабрање „Баштионик“ извело је још једну хуманитарну акцију. Добротворна акција за помоћ материјално угроженим породицама, првенствено оним са више деце, а уз благослов Владике бањалучког господина Јефрема, трајала је током Божићног поста. Помоћ је прикупљана у тржним центрима „Меркатор“ и „Корт“ као и путем кутија за добровољни прилог, које су биле постављене у црквама у Бањалуци и у седишту „Баштионика“- Ризници.

Акција омладине "ПФ"РО за западну Србију

humak002Шабац,12.12.2013.- Акцијом по идеји Омладинске секције "ПФ" РО за западну Србију, организовано је донаторско вече у шабачкој дискотеци "House". Гости и млади су својим средствима обезбедили поклон пакетиће за децу на стационарном лечењу у Градској болници. Део средстава је усмерен помоћи најугроженијима из редова породица погинулих бораца, РВ и РВИ, а продајом производа кућне радиности мањи износ је добила и чланица "ПФ" из Шапца, која је недавно оболела од мултипла-склерозе.

Хуманитарна помоћ за чланство ОО "ПФ" Бач

SDC17836Бач,21.09.2013.- Према плану Главног одбора и исказаним потребама, до краја септембра биће испоручена прва транша хуманитарне помоћи за чланове ОО „ПФ“ Бач. Гардероба и обућа намењена социјално најугроженијем слоју породица ратних ветерана делиће се на основу социјалних картона. Како ОО „ПФ“Бач још нема своје просторије, о времену и месту расподеле помоћи, чланство ће бити накнадно обавештено. Ова акција је трајна и вршиће се по свим одборима Јужнобачког округа, као резултат споразума Главног одбора и хуманитарне организације „Мајчино крило“ из Бачке Паланке.

Хуманитарне активности

Од активности хуманитарног карактера које је ПФ сам или у сарадњи са другим удружењима, институцијама и организацијама извео до сада у земљи и свету, најважније су:

- упућивање групе деце са простора АП Војводине и инструктора у едукациони камп за младе у Русију (Новосибирска област),16 дана, јул-август 2008.,
- организација и прикупљање хуманитарне помоћи за најугроженије енклаве на Космету (општина Гњилане),
- организација акције „Деца без завичаја“ са циљем анимације најширих слојева друштва о постојању још увек маргиновализоване популације избеглица, нарочито деце и омладине,
- хуманитарна акција за децу без родитељског старања и избеглице у Дому „Јефимија“-Градски одбор „ПФ“ Крушевац,
- пријем и хуманитарни концерт руског мешовитог КУД-а из града Кострома, заједно са општином Апатин,
- организација дочека и хуманитарних концерата по Р.Србији КУД-ова из иностранства,
- одржавање I Међународног летњег кампа за едукацију деце “САБОР 2010“

11.-21.јула (млади са Космета, српска мањина из Вуковара, штићеници дома за незбринуту децу „Јефимија“-Крушевац),
- организација културно-уметничке манифестације "Традицијом против
заборава“- Руски дом, Београд (представљање 8 општина).
- учешће у Светосавским свечаностима, добијање признања за рад ГО Крушевац   од стране Дома за децу „Јефимија“,
- организовање трибине: „Наркоманија – превенција и лечење“ (Б.Паланка),
- хуманитарна акција - прикупљање средстава за лечење овисника,
- хуманитарна помоћ из донације руских сродних удружења за избеглице са КиМ, избеглички камп „Врањска Бања“,
- „Друга шанса“, низ акција са другим удружењима и институцијама, намењених
   превенцији и сузбијању порока наркоманије и других болести зависности,
- II Међународни едукативни камп за младе “Сабор 2011”, 70 учесника из 4 земље,

   Бања Јунаковић-Апатин, 15-24.07.
- подела хуманитарне помоћи социјално најугроженијим породицама са територија ОО “ПФ” Бачка Паланка,
- организација прикупљања хуманитарне помоћи за народ на барикадама Космета и енклаве јужно од р.Ибар,
- хуманитарна помоћ за лечење младих овисника од болести зависности,
- организација и реализација III Међународног омладинског едукативног кампа, учешће 7о младих из 4 земље, Апатин-Бања Јунаковић, тема : здрав живот, борба против малолетничке деликвенције и порока данашњице. Израда документарног филма;
- подела хуманитарног пакета гардеробе породицама са најлошијим социјалним статусом.

357508
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
180
412
3168
351679
11188
10411
357508
Ваш IP: 18.207.106.142
У Србији је 26.09.2020 11:29
Счетчик joomla