Повећање средстава у 2019?

dopissajtskupstinaНови Сад, 05.10.2018- Дописом ресорним Секретаријатима за финансије и социјална питања, посланик у Скупштини АПВ, представник ратних ветерана З. Вранешевић затражио је повећање средстава која се издвајају за борачко-инвалидску заштиту у буџету за наредну годину.
Као и сваке године, крајем календарске 2018. пред посланике долази предлог Покрајинске владе за усвајањем новог финансијског плана за наредну, 2019. годину. Очекује се да ће средтва бити повећана у многим ресорима, а значајно у буџету за решавање социјално-економског положаја грађана. Иако Покрајинска влада још није расправљала о овој теми, неопходно је било и на време уложити своје захтеве и образложење, што је и учињено.
 
Наиме, средства у буџету Покрајине АПВ су у номиналном износу 5 милиона динара и намењена су суфинансирању пројеката удружења. Тај износ није довољан, да би се на било који начин поправио положај борачко-инвалидске популације, обзиром да подручју АПВ делује и регистровано је више од 180 uskupstini1sajtразличитих удружења. Из истог разлога Вранешевић је затражио повећање номиналног износа на 10 милиона, што би значајно допринело ефикаснијем раду самих удружења, а самим тим и конкретнијој помоћи ратним ветеранима и другим категоријама из области борачко-инвалидске заштите. Претходно је обављен и усмени разговор са ресорном Секретарком за финансије, као и Секретаром за социјалну политику, као и његовим помоћником за борачко-инвалидску заштиту, где је потврђена ова констатација. Остаје да се види став Покрајинске владе и могућности у финансијском плану. За очекивати је да се овај захтев позитивно прихвати, јер у последње две године средства нису повећавана, а потреба за истим је више него очигледна.
Други корак, који је неопходан до краја календарске године је поново покретање иницијативе реализације раније донешене одлуке о Акционом плану за помоћ ратним ветеранима.
Иако је Покрајинска влада још у октобру 2017. донела такву одлуку и препоруку свим локалним самоуправама и јавним предузећима, само Општина Србобран и делимично Град sl list srbobran-25sajtСомбор су прихватили иницијативу и донели конкретне скупштинске одлуке. Остале локалне самоуправе нису адекватно реаговале, нити су примениле ове мере, што је већ изазвало незадовољство борачко-инвалидске популације и удружења. За очекивати је да се овакав однос промени, на чему ће се инсистирати.
413247
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
25
127
152
412082
1165
7884
413247
Ваш IP: 54.236.58.220
У Србији је 09.03.2021 04:53
Счетчик joomla