VII Личка олимпијада

олимпијадаличкапфАпатин, 25.06.2016- У суботу на теренима поред Бање Јунаковић код Апатина одржана је седма по реду Личка Олимпијада. Исти број наступа, имао је и “Спорт-тим” Патриотског фронта, који је и овај пут наступио са својим такмичарима. Манифестацију је традиционално организовала општина Апатин са идејом неговања и очувања историјског и традиционалног културног и спортског наслеђа личког народа.

У пропратном делу програма, наступило је више фолклорних друштва и мушких и женских певачких група. Личка олимпијада је наставак “Личког вишебоја”, који је одржан 11 пута од 1999. до 2009. године.

У такмичарском програму учествовалo je 20 екипa из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Манифестација је почела свечаним дефилеом екипа, а званично ју је отворио председник општине Апатин Радивој Секулић. Међу гостима били су, licka-olimpijada-10између осталих, начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић, председник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић, чланови Савеза српских удружења из Севернобачког округа на челу са председником Сашом Граворцем, председник Генералне скупштине “Патриотског фронта” Неђо Антонић и чланови других завичајних удружења. Присутне посетиоце забављао је, између осталих, познати певач крајишке песме Бора Дрљача.

Прва дисциплина била је трка у врећама за децу до 12 година. Након тога уследио је централни део програма у коме се, пред великим бројем љубитеља спорта и поштоваоца традиције одвијало такмичење у традиционалним личким дисциплинама: вучење куке, скок у даљ из места, скок у вис из места, бацање пфличкаолимп2016камена са рамена, претезање штапа, трчање по брвну, обарање руке, пењање на стожину и повлачење конопца. Прва три пласирана такмичара у свакој дисциплини добили су новчане награде. Екипни победник ове Личке олимпијаде, као и у претходних шест, био је “Џимикомерц” из села Пригревица (општина Апатин), који је по обичају добио прелазни пехар. Једну од главних награда, додељивао је председник Генералне скупштине “Патриотског фронта” Неђо Антонић, што је још један знак уважавања наше организације од стране домаћина и организатора.

329155
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
101
181
1038
325532
627
8237
329155
Ваш IP: 3.214.184.223
У Србији је 04.07.2020 12:30
Счетчик joomla