Наставак сарадње

nedjoi skrbaАпатин, 08.02.2017- Састанком председника Генералне скупштине „Патриотског фронта" Неђе Антонића и председника Општине Апатин Милана Шкрбића, настављени су разговори о сарадњи, која је од оснивања удружења 2007. године на завидном нивоу.
Резултат такве активности је између осталога, већ препознатљив, вишегодишњи заједнички пројекат Међународних омладинских кампова, до сада 7 година узастопно реализован у оближњој Бањи Јунаковић. 

У једноипочасовном разговору размотрене су тренутне могућности и планови за заједничке активности у текућој 2017. години. Потврђена је решеност, да се и ове године омладински камп (VIII) одржи у истом термину 12-22. јула, уз учешће још 200 младих, чиме ће ова бројка прећи 1400 полазника, који су до сада боравили, учили и релаксирали се у овом, јединственом летњем кампу. За суфинансирање пројекта „Фронт" и локална самоуправа ће наступити заједно као партнери, код аплицирања по конкурсима АПВ и ресорних Министарстава Републике Србије.
Такође, разговарано је и о конгресном туризму, где „Патриотски фронт" има у плану, да организује међународни округли сто, са учешћем више делегација из иностранства, пре свега региона, а овај пројекат би се такође организовао на простору Бање Јунаковић. Своје, не занемарљиве контакте у међународним круговима, „Фронт" ће максимално ангажовати у покушају, да се и ова привредна грана Апатина и АПВ употпуни, а њени ресурси искористе.
Потенцирана се и друга питања, посебно побољшање статуса свих категорија ратних otvaranje kampaветерана, као и породица погинулих бораца, на чијем пољу је Општина Апатин одавно учинила доста више од законске обавезе, а вољна је да се додатни предлози „Фронта" размотре и подрже.
Пример сарадње једне НВО и локалне самоуправе у Апатину, је на овај начин заиста конкретизован, односно може послужити и осталим Општинама и Градовима у Србији, као позитиван и обострано користан.
„Патриотски фронт" је своју захвалност Апатину, као и старни партнери, изразио кроз бројна признања и плакете, које су додељене администарцији локалне самоуправе овог средњебачког града.
Договорени су нови периодични састанци, зависно од термина реализације заједничких активности.