Сарадња

"Патриотски фронт" на нивоу Главног и подручних одбора има закључене споразуме о сарадњи са преко 20 домаћих и страних удружења, организација и институција. Сваки од њих је усмерен на ефикасније решавање проблема ратних ветерана и чланова њихових породица. Највећи број уговора (споразума) односи се на побољшање положаја чланства у домену здравствене, правне, социјалне заштите, помоћи код преквалификације, дошколовавања, али и на пољима рада са младима, развоја младих талената, спорта, културе и баштињења историје и традиције. 

“Балкански скок пријатељства 2017”

aleksa i jaЛисичији Јарак, 20.05.2017- Манифестација "Балкански скок пријатељства" 2017 одржаће се од 17. до 21. маја на спортском аеродрому Лисичији јарак поред Београда. Позив је добио и “Патриотски фронт” као ветеранска организација, која окупља већи број бивших припадника чувене 63. Падобранске бригаде.

Годишњица у РС

PozivnicaШековићи, 19.05.2017- На позив руководства БОРС-а “из Шековића, делегација “Патриотског фронта” на челу са председником Генералне скупштине Н. Антонићем, отпутовала је како би присуствовала обележавању годишњице оснивања “Прве Бирчанске бригаде”.

Привредна делегација из Русије

nskancelarijapf1Нови Сад, 12.03.2017- Посредством Московског представништва „Патриотског фронта“ уприличен је долазак и посета делегације привредника града Ростов, као и пријем од стане представника Главног одбора „ПФ“. Састанак је одржан у просторијама организације у Новом Саду, а теме су биле изу домена привреде, односно полљопривреде.

Наставак сарадње

soapatinАпатин, 08.02.2017- Састанком председника Генералне скупштине „Патриотског фронта" Неђе Антонића и председника Општине Апатин Милана Шкрбића, настављени су разговори о сарадњи, која је од оснивања удружења 2007. године на завидном нивоу.
Резултат такве активности је између осталога, већ препознатљив, вишегодишњи заједнички пројекат Међународних омладинских кампова, до сада 7 година узастопно реализован у оближњој Бањи Јунаковић.

Прве позитивне пресуде у случају “ратне дневнице”

алексицстразбур1Ниш, 08.10.2016- Након 8 година судских процеса, пред домаћим и страним правосуђем, којима се доказивала дискриминација приликом исплате ратних дневница за 1999. годину, домаћи судови су донели прве позитивне пресуде у корист резервиста. Пресуда нишког, прво Вишег, а затим потврда Апелационог суда од 31.08.2016. је доказ да је правда спора, али достижна.

Састанак организационог тима „САБОР 2016“

kamparhiv1Апатин, 29.06.2016- Као и сваке године, „Патриотски фронт“ ће у термину од 12-22.јула ове године реализовати један од највећих пројеката, које је организација покренула 2008.године. Помоћ деци ратних ветерана, погинулих и рањених бораца, кроз међународно дружење са вршњацима у склопу летње школе у природи је циљ саме идеје. До сада је успешно реализовано 10-так таквих кампова (Бачка Паланка, Костолац, Бања Јунаковић), а општина Апатин је свакако најзаслужнија за беспрекорну организацију и спровођење замишљеног програма.

Посета делегације украјинске „Антивојне“

ukrdelegacija1Бачка Паланка,09.06.2016- Посетом делегације украјинске организације „Антивојна“ Главном одбору „Патриотског фронта“ у Бачкој Паланци, започела је тродневна посета Србији. Викторија Шилова и Наталија Попова предводе поменуту хуманитарну организацију и до сада су свој рад представиле у више европских земаља, а запажен наступ су имале и у Европском парламенту.

Руско-Српска привредна изложба

експосрбрусБеоград, 07.03.2016- Организациони одбор АД «ZARUBEZH-EXPO» уприличиће у термину од 16.-18. марта Трећу Руско-Српску привредну изложбу «ЕКСПО-РУСИЈА СРБИЈА 2016», која ће бити одржана 2016. године у Београду, у Конгресном центру хотела «Metropol Palace». Позив за учешће добио је и “Патриотски фронт” , као организација која годинама уназад, промовише сарадњу на свим нивоима, па и привредном.

Основан „Патриотски покрет Србије“

лого хедер ППСНови Сад, 25.01.2016- Након 9 година исцрпљујуће и неизвесне борбе за остваривање ускраћених права свих категорија ратних ветерана у Србији, првенствено доношењем закона којим би се ова материја уредила, а бивши борци и њихове породице, коначно добиле правну и другу потребну заштиту, Главни одбор „Патриотског фронта" је одлучио да покуша до истих решења доћи на други начин. Наиме, иницијативом самих чланова и руководства удружења, свесних да се за све ове године, није успело изборити кроз активности самог удружења , сарадњом са постојећим парламентарним партијама, приступило се формирању организације која ће на предстојећим изборима (на свим нивоима), покушати да се избори за своје представнике у локалним парламентима, АПВ и републичком.

Дан Републике Српске

знакрсБањалука- 09.01.2016.- Прослави Дана Републике у Бањалуци присуствовао политички врх Србије и РС, бројне делегације удружења, као и грађани. “Патриотски фронт” је присуствовао свечаности са своја три члана Главног одбора.

Страна 1 од 3
003420
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Сви
131
201
642
20
3420
3420
Ваш IP: 54.161.77.48
У Србији је 24.05.2017 13:44
Счетчик joomla