Сарадња

"Патриотски фронт" на нивоу Главног и подручних одбора има закључене споразуме о сарадњи са преко 20 домаћих и страних удружења, организација и институција. Сваки од њих је усмерен на ефикасније решавање проблема ратних ветерана и чланова њихових породица. Највећи број уговора (споразума) односи се на побољшање положаја чланства у домену здравствене, правне, социјалне заштите, помоћи код преквалификације, дошколовавања, али и на пољима рада са младима, развоја младих талената, спорта, културе и баштињења историје и традиције. 

Привредна делегација из Русије

nskancelarijapf1Нови Сад, 12.03.2017- Посредством Московског представништва „Патриотског фронта“ уприличен је долазак и посета делегације привредника града Ростов, као и пријем од стане представника Главног одбора „ПФ“. Састанак је одржан у просторијама организације у Новом Саду, а теме су биле изу домена привреде, односно полљопривреде.

Наставак сарадње

soapatinАпатин, 08.02.2017- Састанком председника Генералне скупштине „Патриотског фронта" Неђе Антонића и председника Општине Апатин Милана Шкрбића, настављени су разговори о сарадњи, која је од оснивања удружења 2007. године на завидном нивоу.
Резултат такве активности је између осталога, већ препознатљив, вишегодишњи заједнички пројекат Међународних омладинских кампова, до сада 7 година узастопно реализован у оближњој Бањи Јунаковић.

Прве позитивне пресуде у случају “ратне дневнице”

алексицстразбур1Ниш, 08.10.2016- Након 8 година судских процеса, пред домаћим и страним правосуђем, којима се доказивала дискриминација приликом исплате ратних дневница за 1999. годину, домаћи судови су донели прве позитивне пресуде у корист резервиста. Пресуда нишког, прво Вишег, а затим потврда Апелационог суда од 31.08.2016. је доказ да је правда спора, али достижна.

Састанак организационог тима „САБОР 2016“

kamparhiv1Апатин, 29.06.2016- Као и сваке године, „Патриотски фронт“ ће у термину од 12-22.јула ове године реализовати један од највећих пројеката, које је организација покренула 2008.године. Помоћ деци ратних ветерана, погинулих и рањених бораца, кроз међународно дружење са вршњацима у склопу летње школе у природи је циљ саме идеје. До сада је успешно реализовано 10-так таквих кампова (Бачка Паланка, Костолац, Бања Јунаковић), а општина Апатин је свакако најзаслужнија за беспрекорну организацију и спровођење замишљеног програма.

Посета делегације украјинске „Антивојне“

ukrdelegacija1Бачка Паланка,09.06.2016- Посетом делегације украјинске организације „Антивојна“ Главном одбору „Патриотског фронта“ у Бачкој Паланци, започела је тродневна посета Србији. Викторија Шилова и Наталија Попова предводе поменуту хуманитарну организацију и до сада су свој рад представиле у више европских земаља, а запажен наступ су имале и у Европском парламенту.

Руско-Српска привредна изложба

експосрбрусБеоград, 07.03.2016- Организациони одбор АД «ZARUBEZH-EXPO» уприличиће у термину од 16.-18. марта Трећу Руско-Српску привредну изложбу «ЕКСПО-РУСИЈА СРБИЈА 2016», која ће бити одржана 2016. године у Београду, у Конгресном центру хотела «Metropol Palace». Позив за учешће добио је и “Патриотски фронт” , као организација која годинама уназад, промовише сарадњу на свим нивоима, па и привредном.

Основан „Патриотски покрет Србије“

лого хедер ППСНови Сад, 25.01.2016- Након 9 година исцрпљујуће и неизвесне борбе за остваривање ускраћених права свих категорија ратних ветерана у Србији, првенствено доношењем закона којим би се ова материја уредила, а бивши борци и њихове породице, коначно добиле правну и другу потребну заштиту, Главни одбор „Патриотског фронта" је одлучио да покуша до истих решења доћи на други начин. Наиме, иницијативом самих чланова и руководства удружења, свесних да се за све ове године, није успело изборити кроз активности самог удружења , сарадњом са постојећим парламентарним партијама, приступило се формирању организације која ће на предстојећим изборима (на свим нивоима), покушати да се избори за своје представнике у локалним парламентима, АПВ и републичком.

Дан Републике Српске

знакрсБањалука- 09.01.2016.- Прослави Дана Републике у Бањалуци присуствовао политички врх Србије и РС, бројне делегације удружења, као и грађани. “Патриотски фронт” је присуствовао свечаности са своја три члана Главног одбора.

Обележена 71. годишњица ослобођења

vrbas venciВрбас, 17.10.2015- Полагањем венаца на споменик погинулим Црвеноармејцима, као и 6. сусретима друштава Српско-руског пријатељства, обележена је 71. годишњице ослобођења ове локалне самоуправе од фашизма у Другом светском рату. Организатори су били Општина Врбас и удружење “Род”. Догађају је присуствовала и делегација Главног одбора “Патриотског фронта”, као и представници преко 30 сродних удружења из Србије, РС и Црне Горе. Од званичника, комеморацији су присуствовали и представници Амбасаде РФ и Белорусије, као и потпредседник покрајинске Владе Мирослав Васин.

Сарадња са планинарским клубом "Јастребац"

018Крушевац, 31.07.2015- Договором са планинарским клубом "Јастребац", успостављена је сарадња са још једном организацијом, чијом активношћу ће се обогатити програм рада са младима. Конкретно, већ данас је изведена показна вежба на планини Јастребац, где су домаћи инструктори алпинизма, као и руски алпиниста Т. Карпински, упознали део младих са простора Расинског округа са особеностима овог спорта. Организатор једнодневног дружења, био је Градски одбор "Патриотског фронта" из Крушевца, а дружењу и вежбама, присуствовао је и председник Главног одбора удружења.

Страна 1 од 3