Камп "САБОР 2019"

 

2sajtАпатин-Бања Јунаковић, 12-21.07.2019- Јубиларни 10. Међународни омладински едукативни камп „САБОР 2019“ успешно је окончан доделом награда, захвалница и диплома најбољим полазницима, као и донаторима и учесницима организације ове манифестације. Скупу су присуствовали и родитељи деце , као и представници организација које су децу довела са других простора.

 

Овогодишњи „САБОР“ је окупио преко 160 учесника са свих простора Републике Србије, традиционално из Републике Српске као и из земаља региона.

 

 

Отварање је уприличено 12.07. на платоу испред објеката Бање Јунаковић, где је размештено камп насеље, уз постројавање полазника, кратак културно-уметнички програм и симболичну предају рапорта организатору. Након свечаног озваничења почетка рада кампа за све званице и учеснике је организован ручак и дружење. Потписан је и споразум о сарадњи између „Патриотског фронта“ и „БОРС-а“ Републике Српске, тако да је и досадашња сарадња, технички озваничена.

Већ 9. годину за редом у организацији овог по много чему јединственог кампа, учествују заједнички „Патриотски фронт“ и СО Апатин, уз помоћ других организација, институција и појединаца. За разлику од протеклих неколико година, ова је била у смислу климатских услова, готово идеална. Лепо време без кише, омогућило је пријатан боравак свих учесника , кориштење расположивих спортских терена, као и базена Бање Јунаковић. 

sajt-kamp1Према плану организатора, сва предвиђена предавања су 100-процентно реализована, рад секција је био успешан, а спортско-такмичарски део разноврстан, занимљив и у духу другарства и зближавања младих. За богат културно-уметнички програм уз традиционалну логорску ватру у вечерњим часовима, побринули су се домаћини- Апатинци, а није изостало ни својствено кување јела на отвореном, па је на менију било неко локалних специјалитета. Иначе исхрана учесника је организована у хотелу Бање Јунаковић, а доручак и вечера су служени у природном амбијенту кампа. Спортско-рекреативни део програма одвијао се на комлексу базена Бање Јунаковић.

 

Предвања из области медицине, спорта, орјентације у природи, екологије, превенције малолетничке деликвенције, религије, културе, традиције и историје одржали су стручњаци, волонтери „Патриотског фронта“, институција (МУП) као и организације „Црвеног крста“ и јавног предузећа „Војводина шуме“. Екскурзија и крстарење sajt-predavanjeorjentacijaбродом реком Дунав је била у домаћинству апатинске „Марине“. Секције су водили млади, досадашњи истакнути појединци и сами полазници, а традиционалну школу пливања за непливаче апатински „Спортски савез“.

 

Нису изостале ни посете бројних других удружења и појединаца, представника институција и медија, а родитељи полазника из околних места су свакодневно обилазили своје „кампере“.

 

sajt-skola plivanja10-дневни програм је на крају окончан доделом признања, захвалница, диплома и пехара.

За свеукупни пласман и ангажман у раду кампа, комисија је ове године победнички пехар доделила екипи Апатина, али традиционално, победници су сва деца која су учествовала, па је у складу са истим начелом, сваком учеснику додељено по нека од награда. Донацијом „Крајишког културно- историјског центра“ у књигама, обезбећено је свакој од група неколико вредних издања и публикација.

 

Као и сваке године, растанак је био најтужнији део ове лепе приче о другарству, сарадњи и зближавању младих. Сузе у очима, загрљаји и једногласно: sajt-fudbal„Видимо се идуће године на истом месту“ окончали су „САБОР 2019“. Закључно са овим кампом, „Патриотски фронт“, заједно са СО Апатин и другим организацијама и институцијама је до сада угостио преко 2000 младих из 11 различитих земаља, а сам пројекат је јединствен не само у Републици Србији већ и у југоисточној Европи.

 

 

„Патриотски фронт“ се овом приликом захваљује Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Абасади Руске Федерације у Србији, СО Апатин, „Бањи Јунаковић“ као и свим другим организацијама, институцијама и појединцима, који су помогли да се манифестација организује и успешно спроведе предвиђени програм.

 

 sajt-rastanak

Медијске прилоге о кампу можете погледати на следећим линковима:

https://www.radiodunav.com/otvoren-10-medjunarodni-omladinski-kamp-sabor-2019/

http://www.apatinskenovine.rs/page/1304/danas-se-zavrsava-10-medjunarodni-omladinski-kamp-sabor-2019-

 

 

357566
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
238
412
3226
351679
11246
10411
357566
Ваш IP: 18.207.106.142
У Србији је 26.09.2020 12:53
Счетчик joomla