"Видовдански сусрети младих 2018"

otvaranje himna sajtЛетенка- Фрушка гора, 28.06.2018- Под симболичним називом, везаним за један од највећих празника нашег народа, данас је у Националном парку „Фрушка гора“ свечано озваничен почетак циклуса летњих кампова за младе.
 
На објекту „Летенка“ окупило се преко 70 младих из свих делова Србије, укључујући 25 из Косовско-метохијских енклава, дијаспоре и Републике Српске, као и 15 њихових одраслих пратилаца и уз пригодан културно-уметнички програм започело свој први, овогодишњи камп.
 
gostiLetenka3 sajt
 
 
Гости су били представници републичке и
покрајинске администрације, посланици републичког и покрајинског Парламента, делегација ВС и МУП-а РС, представници бројних удружења и организација, угледни појединци и традиционално, Амбасада Руске Федерације у Србији.
За културно-уметнички програм побринуо се један од наших најуспешнијих КУД-ова, новосадски „Светозар Марковић“ са 36 младих учесника и уз неколико нумера песама и игара одушевило све присутне.
aleksandra letenkaotvaranje sajtУслед лоших временских прилика свечаност је уприличена у сали ресторана "Летенка".
 
Након уводног говора водитељке програма о циљевима и програму кампа, у име делегације Амбасаде и војног изасланства Руске Федерације, присутнима се обратио аташе Алексеј Морозов.
У име Скупштине АПВ, говорила је потпредседница и чланица Одбора за спорт и омладину Александра Ђанковић, а у име Покрајинске владе Владимир Батез.
 
 batez sajtНа крају свечаности уприличено је постројавање свих полазника и предаја рапорта Покрајинском секретару за спорт и омладину Владимиру Батезу, који је симболично прогласио камп "отвореним". 
 
Домаћина објекта, Покрајински завод за спорт и медицину спорта је представио директор др Данијел Жупић са сарадницима.

konfzamedijeletenka sajtПо завршетку званичне церемоније организована је конференција за штампу, где су се новинарима обратили говорници, а у име Организационог одбора Зоран Вранешевић, председник "ПФ".
Свечаност је снимала и медијски испратила ТВ "Мост" из Н. Сада, "Дневник" као и други писани и електронски медији.
 
polazniciLetenka sajt2
 
 
 
План рада и програм на основу којега ће млади радити наредних 7 дана је стандардан 9-годишњим искуством конципиран основ, са мотоом- „Здрав живот- здрава младост“, а организатор је захваљујући природним условима Националног парка "Фрушка гора" организовао низ занимљивих предавања, радионица и екскурзија. Радиће више секција, ликовна колонија, обезбеђена су тематска предавања, турнири у спортским дисциплинама и концепт радног одмора. 
Смештај и услови боравка су одлични, јер је објекат и намењен оваквим камповима.
predavanje manastiri sajtУ недељу, традиционално млади одлазе на екскурзију, а овде се налази много културно-историјских споменика и чак 17 манастира. Предвиђена је посета Старом и Новом Хопову, као и обилазак неколико других, за децу интерсантних места. 
 
Овим првим 7-дневним кампом, а одмах затим у термину од 06-15.07. другим, у Бањи Јунаковић, „Патриотски фронт“, локална самоуправа baner sabor sajtАпатина и организације које подржавају пројекат „САБОР“ настављају хуманитарни рад и мисију бриге о младима. Циљна група- деца ратних ветерана, млади из породица које нису социјално оснажене и деца без једног или оба родитеља, на овај начин добијају јединствену шансу за летњи одмор, учење у школи у природи и незаборавном дружењу са својим вршњацима из земље и страних држава.
 
„Видовданске сусрете младих 2018“ је помогла и подржала Покрајинска влада АПВ, Секретаријат за спорт и омладину, традиционално Амбасада РФ у Србији, неколико других, сродних удружења, као и бројни појединци, пријатељи организације. 
360224
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
260
376
2062
354340
13904
10411
360224
Ваш IP: 54.237.183.249
У Србији је 30.09.2020 15:19
Счетчик joomla