Рад с младима

Видовдан- дан оснивања “Патриотског фронта”

видовдан28.06.2016- На данашњи дан, 2007. године група ратних ветерана окупила се у Бачкој Паланци, одржала своју оснивачку седницу и основала удружење “Патриотски фронт”. Празник Св. Великомученика Лазара, у народу познат као Видовдан, на тај начин симболично је усвојен као Дан ветерана. Данас ће сви одбори организације, на прикладан начин обележити овај празник.

III ДАНИ РУСКОГ ДЕЧИЈЕГ ФИЛМА У СРБИЈИ

Dani-Ruskog-filma-750x534Ниш, 15.09.2015- У термину од 15-19.09. на три локације у Нишу,одржана је манифестација под називом „Бајке детињства“. Свечаности отварања присуствовао је амбасадор Руске Федерације у Србији – Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Републике Белорусије у Србији – Чушијев Владимир Николаевич, директор филмског фестивала Филип Кудрјашов, народни уметник Русије – Јуриј Назаров, заслужена уметница Русије Људмила Маљцева, представници организатора, као и други учесници фестивала. „Бајке детињства“ су за Србију постале већ традиционална манифестација. Сваке године фестивал се одржава у разним српским градовима, а прво представљање српској публици уприличено је 2010. године на иницијативу Амбасаде Руске Федерације и у организацији „Патриотског фронта“ у Бачкој Паланци, Апатину, Крушевцу и Ваљеву.

Завршен VI Међународни камп за младе “САБОР 2015”

kamp2015 138Апатин, 22.07.2015- Свечаном доделом диплома, захвалница и пехара најбољим полазницима и екипама, окончан је 6. међународни едукативни камп за младе “САБОР 2015” у бањи Јунаковић . Завршетку 10-дневног дружења присуствовали су представници организатора -Главног одбора УРВСЗ “Патриотски фронт”, СО Апатин на челу са председником др Живорадом Смиљанићем, родитељи полазника и други гости.

Започела монтажа камп насеља

77Апатин, 10.07.2015- Одласком радне екипе из Бачке Паланке и превозом неопходне опреме, започела је монтажа великог шаторског насеља на простору обода шуме Бање Јунаковић, где ће за два дана почети 6. Међународни едукативни камп за младе “Сабор 2015”. Уз помоћ Апатинаца, чланова удружења, као и стручних екипа електромонтера, врше се последње припреме за дочек и пријем, преко 120 младих из свих делова Србије, региона и Русије.

Почео први камп у оквиру пројекта „САБОР 2015“

tablapftopoljar1Костолац, 01.07.2015- Првим, од три планирана летња едукативна кампа за децу ратних ветерана, РВИ и породица погинулих бораца, започео је овогодишњи циклус, овога јединственог пројекта „Патриотског фронта“. Организатор у Костолцу је Удружење ратних ветерана из Пожаревца, који је постало колективни члан „Фронта“ пре две године и у међувремену је реализовало два слична програма 2013. и 2014. године.

“Традицијом против заборава”

krusevackudКрушевац, 29.04.2015 - У организацији Градског одбора “Патриотског фронта” из Крушевца, уз подршку Регионалне Привредне Коморе Расинског округа, СПЦ- Епархије Крушевачке и средње Хемијско-технолошке школе из Крушевца, наредних дана, уприличиће се манифестација под називом “Традицијом против заборава”. Првомајски празници, биће искориштени за својеврсно дружење, пре свега младих из града домаћина- Крушевца и њихових гостију са Косова и Метохије. Тридесетак младих са КиМ, биће наредних 4 дана гости својих вршњака у Крушевцу, што је резултат договора два Регионална одбора “ПФ” и “Друштва српско-руског пријатељства Косовско огњиште” из Косовске Митровице.

Објављивање радова у научном зборнику

nomotehcentar15.10.2014.- Усмерени сте на одређену научну област? Желите да ваша научна размишљања и истраживања буду објављена у Зборнику научних текстова? Номотехнички центар Београд Вам то омогућује! У наставку текста следе информације о поступку пријављивања за Зборник. Приредила: Марија Митрованов (Номотехнички центар Београд).
Како чланови Номотехничког центра наводе, пријава је отворена од 15. октобра до 15. новембра. Уколико Ваша пријава прође рецензију, комплетан рад достављате до 15. децембра 2014. године. Штампано издање као и пдф биће објављени до 31.12.2014. године.

Завршетак циклуса летњих кампова

postrojavanjekostolac09.08.2014.-Костолац,- Доделом диплома, захвалница и пехара најактивнијим и најбољим полазницима, вечерас се званично окончава II Омладински едукативни камп на плажи „Топољар“ у Костолцу. Церемонији затварања присуствовали су и представници Централе удружења. Уз пригодан говор председника ГС "Патриотског фронта" Неђе Антонића и ватрометом за најмлађе, камп је званично завршен. Након завршне вечери, полазници и њихови пратиоци у недељу крећу пут својих одредишта чиме се овогодишњи циклус летњих кампова за младе завршава. Видео прилог: http://youtu.be/ztWtYpeDo8Y

II Омладински камп-Костолац, хроника дешавања

otvaranjekampa01.08.2014.- Након свечаног отварања уприличеног у ресторану хотела у Костолцу,  обраћања присутнима и медијима представника „Патриотског фронта“, Града Пожаревца, Општине Костолац, СПЦ и ВС, кренуле су редовне активности. Како су се временски услови стабилизовали ујутро 02.08. полазници су уредили локацију на плажи „Топољар“, монтирали шатор насеље и започели предвиђени програм активности. Услови су за сада одлични, а јутарњи део започео је инструктажом из области извиђаштва (алпинизам), уређењем инфраструктуре и спортским такмичењима.

Невреме одгодило камп

kostolac1Костолац,27.07.2014.- Због јаке олујне кише која је током ноћи 26/27.2014. године погодила Браничевски округ, одлуком организатора II Омладински камп "САБОР 2014" је одгођен за недељу дана. Већ постављено шатор насеље и први полазници из околине морали су да се сместе у тврде објекте, а опрема се током дана измешта како би се осушила од велике количине падавина. Учесници из унутрашњости су обавештени рано јутрос о померању термина, тако да аутобуси, комби возила и друга превозна средства са полазницима нису ни кретали пут Костолца.

Страна 1 од 2
140116
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
107
170
2719
135562
5148
10509
140116
Ваш IP: 54.92.153.90
У Србији је 18.06.2018 09:48
Счетчик joomla