Безбедносна ситуација у АПВ стабилна

prilogbezbednosttv 008Нови Сад, 29.12.2016- На својој 3. по реду седници, Одбор за безбедност Скупштине Аутономне покрајине Војводине, анализирао је безбедносну ситуацију у АПВ у 2016. години. Након добијених извештаја, кроз расправу чланова одбора закључено је да је укупна ситуација стабилна. Поред чланова Одбора, седници су присуствовали и Предраг Вулетић, члан Покрајинске владе и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, проф. др Зоран Павловић, Покрајински заштитник грађана – омбудсман као и Синиша Радакаовић, начелник Полицијске управе Нови Сад.

 

Седница је била отворена за јавност и истој су присуствовали представници медија.
Између осталог, члановима Одбора су на седници представљени статистички подаци о стању безбедности, броју почињених кривичних дела и решених случајева, као и други подаци у вези са активностима полиције на подручју Јужнобачког округа у периоду од јануара до новембра ове године, о чему је говорио Синиша Радаковић. Према његовим речима, статистички подаци показују да је у наведеном периоду на подручју Јужнобачког округа смањен број кривичних дела у односу на претходне године а да је број расветљених дела у порасту, што показује да полиција интензивно ради.

Члановима је предочена и Информација о мерама у борби против насиља над женама коју је припремио Покрајински секретаријат за демографију, социјалну политику и равноправност полова. О детаљима као и о мерама и активностима поменутог покрајинског секретаријата у овој и у другим областима које су у делокругу рада секретаријата на седници је говорио ресорни секретар, Предраг Вулетић. Чињеница да је број случајева насиља у породици у порасту, захтева посебну пажњу и примену низа различитих мера, што је презентовано као план у Извештају. Одбор је усвојио ову информацију.
odborbezbednostУ расправи је наглашено да се у наредном периоду мора обратити већа пажња константном праћењу ситуације у свим аспектима безбедности грађана, повезати све надлежне институције.

Након конструктивне дискусије, анализе појединачних случајева, изношења мишљења, оцена и предлога за побољшање стања у области безбедности, Одбор је донео следеће закључке:
-Безбедносна ситуација у АП Војводини је стабилна;
-Појединачне туче које су се дешавале на територији АП Војводине биле су појединачног карактера и оне нису имале нити политичку, нити било какву другу конотацију;
-На територији АП Војводине није било политичких сукоба;
-Појединачне инцидентне ситуације које су се дешавале у оквиру мигрантске кризе на територији АП Војводине нису битно угрозиле безбедност у АП Војводини.

 

Прилог РТВ: https://youtu.be/iL0rSQE7VC0

 

296741
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
255
219
2003
293662
4374
8787
296741
Ваш IP: 3.229.118.253
У Србији је 24.02.2020 20:18
Счетчик joomla