Почео „САБОР 2016“

zastaveАпатин- 12.07.2016- Пригодним програмом уз присуство гостију, пријатеља и званичника општинске, покрајинске и републичке администрације, СПЦ, Војске и МУП-а Србије, свечано је озваничен почетак овогодишњег VII Међународног едукативног кампа „САБОР 2016". Траку на улазу у камп је традиционално, пресекао представник домаћина председник Општине Апатин Радивој Секулић. Претходно је извршена смотра свих 180 полазника и њихових инструктора, уз благослов свештеника СПЦ, државну химну, рапорт к-данта кампа председнику организатора и неколико краћих говора гостију из Русије, председника Главног одбора и Генералне скупштине „Патриотског фронта“. Још једном је наглашена важност и мисија овог окупљања младих, а то је склањање младих са улице, креативно употпуњавање слободног времена, ресоцијализација деце, посебан програм gosti binaборбе против порока данашњице кроз спорт, науку и културу. Овогодишњи летњи камп је окупио преко 150 младих и 26 инструктора из свих делова Србије, из Републике Српске, Русије, Словеније и дијаспоре, који ће наредних 10 дана боравити и учити у летњем шаторском насељу Бање Јунаковић. Средства за обезбеђење свих активнотси, боравак и исхрану обезбедила је СО Апатин, „Патриотски фронт“, Амбасада РФ у Србији, као и донатори из привредних субјеката и појединци.
Програм је сачињен на бази потреба и досадашњих искустава, а састоји се из три сегмента: образовног, спортско-такмичарског и забавног. Обрађиваће се лекције из сфере историје, традиције, културе, екологије, медицине, извиђаштва и превенције насиља и наркоманије, радиће и 7 посебно оформљених секција, а за непливаче организована је школа пливања. Поподне у kampotvaranje2016  raportрекреативном делу, проводиће се време на базенима Бање, а у вечерњим часовима млади ће имати прилику да се друже и забављају уз логорску ватру, музику, плес и игру. Недеља је резервисана за екскурзију и обилазак Апатина и околине, као и крстарење Дунавом. За исхрану свих учесника, као и до сада, побринула се кухиња хотела „Бање Јунаковић“, као и за попратне терене намењене спортским и рекреативним активностима. 
 
Очекивања организатора су, ако временски и други услови дозволе, да овај камп буде најквалитетнији и за све полазнике до сада најбољи.postrojeni
296768
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
282
219
2030
293662
4401
8787
296768
Ваш IP: 3.229.118.253
У Србији је 24.02.2020 21:08
Счетчик joomla