Конвенција ППС

konvencijaPPSНови Сад, 26.03.2016- Конвенцијом “Патриотског покрета Србије” у новосадском СПЕНС-у започело је представљање програма ове организације. Ветеранска удружења окупљена унутар покрета, међу чијим оснивачима је и “Патриотски фронт” су имала прилику пред чланством и гостима, да презентују своје, овај пут политичке захтеве.

Исти ће бити изложени кроз заједнички наступ на предстојећим локалним и изборима за посланике Скупштине АПВ, са коалиционим партнерима СПС и ЈС. Неколико дана пре, договором руководстава Групе грађана “ППС” и Покрајинског одбора СПС усаглашени су ставови, а захтеви ветерана у целости прихваћени. На изборе ће се изаћи као група грађана у већ поменутој коалицији са СПС и ЈС, уз подршку КП и удружења Крајишника “Завет отаџбини”. По први пут у новијој политичкој историји Србије, ратни ветерани ће добити прилику да имају своје представнике у покрајинском Парламенту, локалним самоуправама и секретаријатима АПВ, где коалиција буде у већини. Највећи број дугогодишњих тежњи и настојања борачко-инвалидске популације, превасходно у домену социјалне и здравствене заштите, почеће да се решава на начин како је то уобичајено у земљама окружења. Приоритет је усмерен на смањење даџбина на комуналне и друге услуге, умањење такси и других давања у складу са постојећим законом о локалној самоуправи. Крајњи циљ, свих ратних ветерана у Србији је доношење системског закона о правима ратних ветерана и чланова њихових породица. ППС настоји да то буде предлог, који је “Савез ратних ветерана Србије” предао Народној скупштини 2012. године. И овај корак је једино могућ, konvencija2подршком политичке странке са најдужим искуством у земљи и капацитетима које поседује, са ресурсима у Народној скупштини Р. Србије.

На самој конвенцији, поред представника руководства ППС, омладине и инвалида, као и кандидата за Народне посланике Скупштине АПВ, присутнима су се обратили Душан Бајатовић (СПС) https://youtu.be/_boE5uDRg8I, Срђан Кружевић (ЈС), Драгомир Лалић (удружење Крајишника) и председница КП за АПВ Јованка Чолак- Кирали.

ППС ће активно учествовати у кампањи до избора, конкретним потезима. Наиме, у плану је до 24. априла отварање прве ординације за ратне ветеране у земљи, као и низ других мера усмерених на побољшање здравствене заштите бивших бораца. Такође, већ је покренута иницијатива за обнову или подизање два спомен обележја погинулим борцима из периода ратова 1990-1999. године.

296753
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
267
219
2015
293662
4386
8787
296753
Ваш IP: 3.229.118.253
У Србији је 24.02.2020 20:44
Счетчик joomla