Завршне припреме за „САБОР“

montaza1Бања Јунаковић, 10.07.2013.- Доласком 5-чланог радног тима за техничку монтажу и возила са опремом, приводе се крају тромесечне припреме за реализацију IV међународног едукативног кампа за младе „Сабор 2013“. Овогодишњи камп биће свечано отворен 14.јула са почетком у 12.00 часова уз учешће преко 90 младих и њихових инструктора из Србије, Русије, Словеније, Републике Српске и српске заједнице из Вуковара. Очекује се велики број домаћих и страних гостију, присуство медија као и представници институција и удружења. Манифестација је постала традиционална (3. пут у организацији Општине Апатин и „ПФ“), а у реализацији програма кампа учествоваће поред инструктора „Фронта“ (педагога, психолога, спортских радника, пенз. официра, омладине) и припадници МУП-а –одсека за борбу против малолетничке деликвенције и старешине Војске Србије.

zlatkapКао посебни гости биће КУД „Златна капија“ из Москве, који након 3-дневног боравка и хуманитарних концерата у Апатину и Сомбору настављају турнеју по 8 градова Србије.

 

Програм је сачињен према већ провереној методологији и подељен на три основна сегмента: едукативни, такмичарски и спортско-рекреативни. Млади ће моћи да бирају једну од 8 предвиђених секција, од извиђачке, драмске, школе сликања до неке од спортских дисциплина, а на крају ће кроз систем такмичења бити проглашени и награђени најбољи појединци и екипе.

Обавезни део за све полазнике чиниће предавања из области историје, традиције, културе, екологије, борбе против наркоманије, малолетничке деликвенције и орјентације у природи. Незаобилазни- рекреативни део употпуниће познати бањски базени где ће радити bazeniи школа пливања и традиционалне „игре на води“, а млади љубитељи пецања имаће прилику да на оближњем језеру уче вештину овог спорта и такмиче се у риболову. За све полазнике обезбеђена је екскурзија и обилазак Апатина и околине.

 

Након 4 године функционисања јединог оваквог кампа у земљи, поред Апатина и Град Пожаревац биће домаћин „Сабора“, другог кампа који ће се реализовати по сличном програму у термину од 20-30.јула. На овај начин преко 150 младих из породица ратних ветерана, инвалида, самохраних мајки и оних са лошим социјалним статусом моћи ће кроз дружење са вршњацима из региона и других земаља, да проведу летњи poz1распуст на користан и креативан начин, потпуно бесплатно за њих и њихове родитеље.

 

Циљ „Фронта“ је да се ова активност у наредном периоду прошири и на друге средине и градове, чиме би се омогућило већем броју деце из поменуте категорије боравак и настава у природи на фону истинских животних вредности.

 

О самој реализацији и активностима у овогодишњим камповима у Апатину и Пожаревцу, Интернет редакција „ПФ“ће дневно извештавати заинтересоване путем своје ФБ групе и званичног сајта удружења. Такође, биће више директних укључења у ТВ и радио програме, а планира се и монтажа документарног филма.

360225
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
261
376
2063
354340
13905
10411
360225
Ваш IP: 54.237.183.249
У Србији је 30.09.2020 15:20
Счетчик joomla