Видовдан 2013.

sala0128.06.2013.- Видовдан,- Дан оснивања Удружења 2007. године “Патриотски фронт“ је обележио у свим одборима на начине како то традиција и могућности налажу. У Бачкој Паланци у сарадњи са општинским Културним центром уприличена је свечана академија у згради Градског музеја, месту где је пре 6 година одржана оснивачка Скупштина организације. Уз присуство председника Месних одбора, делегата општинске Скупштине, Генералне скупштине и чланова Главног одбора, као и бројних других гостију одржан је својеврстан час историје. Видовдан, као један од највећих празника српског народа је и слава највећег броја удружења ветерана у Србији, јер осликава вековну стазу народа , државе, цркве natasaи војске- спој части, жртве и васкрсења. Најзаначајнији догађаји у историји нашег народа дешавали су се баш на тај дан- од Косовске битке 1389. до почетка и завршетка I Светског рата. У свим тим догађајима српски народ је поднео тешке и несразмерне жртве, али част, достојанство и нада у боље сутра су увек биле идеје водиље овог вековног усуда.

 

Програм академије је и био конципиран на овим елементима, кроз рецитале, монологе, приказивање пригодног документарног филма и говор представника организатора. Скупу су присуствовали председник Општине г. Александар Ђедовац са сарадницима, представници покрета „Двери“, добитници признања „Видовданске плакете“, као и представници удружења, институција и други грађани.

Награде су уручили председник zoinedjoГлавног одбора „ПФ“ Зоран Вранешевић и председник Генералне скупштине Неђо Антонић, а програм је водио г. Еречковић испред саорганизатора, Културног центра Општине. Након уручења, домаћину се захвалио и присутнима обратио председник Општине Бачка Паланка г. Ђедовац похваливши рад и активности „ПФ“, са надом да ће се добра сарадња наставити и унапредити.

Манифестацији су присуствовали и испратили путем својих гласила сви локални медији.

 

 

У поподневним часовима, у Београду у седишту удружења „Српски ратни ветерани“ (Раковица), rakovicaуједно централи „Савеза ратних ветерана Србије“ прослављена је слава овог удружења. Као гост и председник Скупштине „СРВС“ , испред „ПФ“ догађају је присуствовао Неђо Антонић.

Видовдан је обележен и у Регионалном одбору за западну Србију у Шапцу, такође уз присуство локалне самоуправе, других гостију и пријатеља.

 

Косовско-Метохијски одбор је боравио на Газиместану, заједно са бројним другим сродним удружењима и грађанима, а одбори који нису организовали веће манифестације присуствовали су парастосима у храмовима СПЦ или су gazimestanсуделовали на обележавању овог значајног датума као гости других организација.

360239
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
275
376
2077
354340
13919
10411
360239
Ваш IP: 54.237.183.249
У Србији је 30.09.2020 15:43
Счетчик joomla